Een sprong in het diepe

Zo de chaos is weer een beetje voorbij. Het boek kwam 7 december uit. De promotiemail kwam een beetje laat, maar de reden daarvan was een storing. Zodra alles in werking was gezet kwamen de reacties op Facebook en de telefoontjes. Heel leuk dat iedereen zo meeleeft! De nacht van maandag op dinsdag werd ik al om 6 uur wakker. Dat is een moment dat ik altijd gebruik om na te denken. Aangezien ik toch vroeg wakker was bedacht ik dat het handig zou zijn een mail naar tv-west te sturen. Diana en Ada van Gemert waren met dat idee gekomen, maar hoe schrijf je zoiets leuk op? IK begon met: "VAN OMA NAAR AUTEUR" hoe ludiek is dit, ben je 70 jaar en maak je opeens een carrière-switch van oppas-oma naar auteur van een kinderboek..... enz. Daarna vertelde ik hoe het boek ontstaan was nadat Lucas slaapproblemen had. Het was een aardig lange mail en ik verwachtte er eigenlijk niets van.

Maar tot mijn verbazing ging diezelfde ochtend al vroeg de telefoon. TV-West. Een vriendelijke dame vertelde me dat ze het zo'n leuk verhaal vond. Vooral hoe het boek ontstaan was. Zo liefdevol, zei ze. Of we dezelfde dag op het adres van Inèz opnames konden maken. Dit verzin je toch niet! Ik wist niet wat me overkwam.

Enfin, Inèz zat in het Museon met de klas van Lucas en via WhatsApp kon ik toestemming vragen. Het was een beetje een chaos, want Lucas moest na school meteen naar H.B.S. om te trainen, daarna heel snel eten en toen was het al zover. We konden de kinderen er niet op voorbereiden. Het was wel een sprong in het diepe voor ons alle drie. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Dinsdag om 17:30 uur zaten we in het journaal. En dat ieder uur tot woensdag 17:30 uur, vandaag dus. Een hele ervaring voor mij en de kinderen. Maar wel erg leuk!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een sprong in het diepe

Je boek verkopen

Wedstrijd bij Boekscout

Voorlezen tijdens "Het voorleesontbijt" op een Haagse school

Reacties op mijn boek

Erg leuk, al die reacties!